Op rojales.nl vindt u veel informatie en bezienswaardigheden.

Aquaparken
Houdt u van water? Wellicht is dit dan iets voor u! Gigantische glijbanen, wildwaterbanen, rafting enzovoort. Terwijl u lekker van een drankje geniet komen de kinderen met een razende snelheid van de glijbanen naar beneden! Er zijn in de nabijheid maar liefst drie grote aquaparken te vinden. Dit zijn Aqua Park Ciudad Quesada, aqua park Rojales en aquapark Flamingo.

Rio safari
Als u van wild houdt, dat wil zeggen om te zien, dan kunt u in Elche naar het Rio Safari park. Dit is een klein opgezet dierenpark waar o.a. een krokodillenfarm is. U kunt hier met een treintje doorheen rijden. Wilt u echter naar een groter park, dan moet u zéker een kijkje nemen in Safaripark Aitana. Hier is een groot gebied afgezet midden in de bergen. U kunt hier met de auto doorheen rijden.

Kermis Torrevieja
Aan de boulevard in Torrevieja, een grote en toeristische kustplaats, vindt u elke dag, vanaf een uur of drie, een grote avondmarkt waar u allerlei souvenirs kunt kopen. In het seizoen is het hier bijzonder druk, met name door de grote kermis net naast de boulevard. Deze is dagelijks te bezoeken en begint pas écht gezellig te worden vanaf een uur of negen.

Karten aan de Costa Blanca
Aan de Costa Blanca zijn een heleboel kartbanen te vinden. Door het lekkere klimaat kunt u hier namelijk het hele jaar door uw race kunsten vertonen. Ook voor kleine kinderen behoort het karten tot één van de mogelijkheden. Er zijn speciale kinder-karts met wat minder power en voor de hele kleintjes zijn er ook duo-karts.

Watersporten
Natuurlijk kunt u aan de Costa Blanca genoeg (ont)spanning vinden, als u van watersport houdt. Er zijn diverse mogelijkheden zoals jetskiën, surfen, duiken, zeilen, waterskiën, parasailing en in Santa Pola is een school voor kitesurfen. In de buurt van het eiland Tabarca wordt veel gedoken. Hier kan men genieten van het schitterende onderwaterleven van de Middellandse Zee.

Guadalest
Guadalest is onderdeel van de beruchte kastelenroute. De grote, steile rots, waarop een kerktoren met plat dak, is een waar adelaarsnest, waarop de in 1609 uit de Levant verdreven Spaans-Arabische halfbloeden zich nog enige tijd konden handhaven. Door een in de rots geboorde tunnel komt men in het plaatsje, met zijn miniatuurmusea, de gezellige winkeltjes, een adellijke woning, het raadhuis en de kerk. Als u er een dagje voor uittrekt, kunt u op de heen-of terugweg een bezoek brengen aan het prachtige safaripark “Aitana”. Dit is een groot natuurgebied, waar de omheining zo ver weg staat dat u deze bijna niet kunt zien en de wilde dieren, als in de normale natuur, loslopen. Ook is een bezoek aan de watervallen “Les Fonts de l’Algar”,daar in de buurt, zeker de moeite waard.

Schelpenhuis
Dit schelpenhuis is zeker het bezichtigen waard. De schelpen sieren hier de muren en de patio van het huis van Manuel Fulleda Alcaraz. De mozaïeken zijn zeer uiteenlopend van cirkels en bloemen tot en met dieren. In totaal is er 600m2 aan muren bedekt met ongeveer 550.000 schelpen. Het schelpenhuis is te bezichtigen aan de Calle Rodeo nr. 10 in Rojales.

Mundomar
Bij de badplaats Benidorm ligt dit schitterende park, genaamd Mundomar, met zijn dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns en vele andere dieren. Natuurlijk zijn er diverse shows, zoals bijvoorbeeld een prachtige dolfijnen show. Het park ligt op een berghelling en u kijkt uit over de hele wijde omgeving.

Tabarca
Het eiland Tabarca, ontstaan door twee eilanden die met elkaar zijn verbonden door een landengte, heeft zich ontwikkeld tot één van de trekpleisters van de provincie. Het bevindt zich op 11 kilometer afstand van de stadswijk van Alicante, en behoort tevens tot deze gemeente. Het bevat een beschermd zeereservaat, waar men de grootste variatie vissoorten uit de gehele provincie kan vinden. Er zijn diverse prachtige duiklocaties. U kunt van zowel Alicante als Torrevieja vertrekken met een schitterende boot.

Buscot
In Buscot is een schitterende grot te bezichtigen. De reis ernaartoe is alleen al de moeite waard, maar u moet wel op een uur rijden rekenen.

Les Fonts
Les Fonts de lalgar is een prachtige plaats waar een waterval uit een natuurlijke bron stroomt. Het is absoluut de moeite waard om hier een dag naar toe te gaan. U kunt hier ook het water in. Er zijn diverse plekken waar men het heldere en zeer koude water in kan duiken. Dit geeft zeker in de zomer een heerlijke verkoeling. Voor degene die liever op een andere manier verkoeling zoeken, is er een restaurant, waar u vanaf het terras uitkijkt op één van de watervallen.

Grotwoningen
Aan de hele Costa Blanca vindt u hier of daar wel grotwoningen. Ze zijn vaak aan het oog onttrokken, omdat alleen de voorkant van de woning te zien is. Dikwijls valt er op het eerste gezicht niets aan op, maar meestal is het gedeelte achter de voorgevel geheel in een rots gebouwd. Dit zijn van origine grotten, die nu o.a. gebruikt worden als woonruimte. In het dorpje Rojales kunt u dergelijke grotwoningen bezichtigen. Ze worden vaak gebruikt door kunstenaars, die er hun producten tentoonstellen. Met bordjes “cuevas” wordt de route aangegeven.